Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Zvijezda nadzornih kamera”: Prevarant Elvir ponovo uhapšen

elvir222

Konjičanin Elvir Faladžić (34) ponovo je uhapšen na području Kantona Sarajevu. I ovaj put njegovo privođenje je izvedeno na osnovu potjernice koju je ovaj put za njim raspisao MUP Zapadno-hercegovačkog kantona, zbog krivičnog djela prevare počinjene u Širokom Brijegu.

U Sarajevu je jučer ponovo uhapšen poznati prevarant Elvir Faladžić (34) rodom iz Konjica, nastanjen u Sarajevu.

On je nakon hapšenja predat MUP-u ZHK, pripadnicima PU Široki Brijeg.

Faladžić je, inače, dobro poznat organima gonjenja. U proteklih nekoliko mjeseci hapšen je u par navrata.

On je zbog istog krivičnog djela sarajevska policija hapsila i u decembru prošle godine. Tada se sumnjičio za prevaru na štetu firme “Riket” d.o.o. iz Sarajeva.

Samo 20 dana ranije, hapšen je u Ulici Krečane u Sarajevu, nakon što je za njim Općinski sud u Sarajevu raspisao potjernicu zbog sumnje da je počinio krivično djelo krivotvorenje isprave.

Posljednja prevara koju je planirao prošlog ljeta pala je u vodu, a ovoga puta meta su mu bili uposlenici PC Centra Mostar. Faladžić je od njih tada zatražio da mu se napravi ponuda za dva mobitela, piše Oslobođenje.

U firmu “A-steel” je išao kako bi kupio armaturnu mrežu. Sat vremena je razgovarao s radnicima, kazavši da radi s Arapima na poslovima trgovine zemljištem i na obnovi kuća, sve s ciljem da ih uvjeri kako je ozbiljan kupac. Tako je ova firma prevarena za 1.196 KM. Sumnja se i da je i oštetio firmu “Tehno-vox” iz Istočnog Sarajeva prošlog ljeta, odakle je odnio dva televizora u vrijednosti od oko 1.250 KM. Nekoliko preavara počinio je i u Mostaru.

Protiv Faladžića je 2010. godine optužnicu podiglo Tužilaštvo BiH za krivično djelo nedozvoljenog korištenja autorskih prava. U njegovom vozilu su pronađena 1.454 piratska CD-a i DVD-a različitog sadržaja, čime je prekršio zakon.