Zvorničanin prevario Banjalučane za 2.250 KM

konvertibilne-marke

Banjalučka policija uhapsila je muškarca iz Zvornika zbog sumnje da je izvršio šest krivičnih djela prevara te osobama iz Banje Luke pričinio materijalnu štetu u iznosu od oko 2.250 KM.

Osumnjičeni, S.B. (1968.), uhapšen je 26. juna, u akciji kodnog naziva “Komšija“ koja je bila usmjerena na rasvjetljavanje krivičnih djela prevara izvršenih u maju i junu, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

Utvrđeno je da je uhapšeni, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, lažno prikazivao da nudi na prodaju po povoljnoj cijeni tehničke uređaje ( LCD televizore, laptop računare) i druge uređaje za domaćinstvo, dovodeći na taj način oštećene u zabludu da mu na svoju štetu daju novac u iznosu od 200 do 500 KM.

Kod S.B. su tokom kriminalističke obrade pronađeni i izuzeti predmeti koji će biti poslati na vještačenje s ciljem dokazivanja izvršenih krivičnih djela.

O svemu je upoznat dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se nastavi s preduzimanjem potrebnih mjera i radnji s ciljem rasvjetljavanja i dokazivanja navedenih krivičnih djela i da se po kompletiranju predmeta, u redovnoj proceduri, protiv S.B. dostavi izvještaj za krivična djela prevara.