vremenske nepogode

Dijelove EU pogodila velika snježna oluja, poginule najmanje dvije osobe

slovacka

Nekoliko popularnih skijališta zatvoreno je za vikend

Obilansnijeg uzrokovao je nesreće i rasprostranjene nestanke struje u Slovačkoj, Češkoj i Poljskoj, gdje su danas najmanje dvije osobe poginule u vremenskim nepogodama.

U Cisiecu, na jugu Poljske u blizini granice sa Slovačkom, starija je žena umrla nakon što je u oluji stablo palo i teško oštetilo njezin dom. Vatrogasci su pronašli umirovljenicu u kući, rekao je glasnogovornik vatrogasaca novinskoj agenciji PAP.

Žena je također poginula u blizini sjeverne luke Gdanjsk kada je njezin automobil udario u stablo, prema kanalu TVN24, koji je izvijestio o više od 140 prometnih nesreća povezanih s jakim snježnim padalinama i skliskim cestama.

U sjevernoj Slovačkoj vlasti su proglasile “vanredno stanje” u 27 općina, što dopušta posebne izvanredne mjere i ograničenja, izvijestila je novinska agencija TASR.

Nekoliko popularnih skijališta zatvoreno je za vikend.

Kako javljaju slovački mediji, u lančanom sudaru na autoputu D1 blizu grada Poprad učestvovalo je više od 30 vozila.

Stanovnici regionalne prijestolnice Žiline i obližnjih gradova pozvani su da ne napuštaju svoje domove osim ako je to apsolutno neophodno.

U Češkoj su stabla koja su pala na dalekovode ostavila desetke hiljada  kućanstava bez struje, izvijestila je novinska agencija ČTK.

U blizini mjesta Jablonné nad Orlicí, prema poljskoj granici, službe hitne pomoći morale su spašavati dvoje ozlijeđenih iz njihova automobila nakon što je na njega palo stablo.