Dodik: Cilj SNSD-a je pobjeda na lokalnim izborima u RS

dodik

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da najveću podršku partije za kandidata za gradonačelnika Banjaluke ima predsjednik Gradskog odbora Igor Radojičić, javlja Anadolu Agency (AA).

Danas Gradska organizacija SNSD-a Banjaluka održava konferenciju, a Dodik je izjavio da je cilj SNSD-a da pobijedi na lokalnim izborima u Republici Srpskoj, gdje će imati najbolje moguće kandidate.

“Naša organizacija ima kapacitet da u unutrašnjem dijalogu i raspravi dođemo do najboljih kandidata. Mogu da izrazim zadvoljstvo jednim širokim krugom predlaganja koji će dovesti do toga da iza naših kandidata stane čitava lokalna organizacija, uz podršku rukovodstva političke partije”, rekao je Dodik i dodao da očekuje da će stranka u Banjaluci ostvariti jedan od najzapaženijih rezultata u posljednje vrijeme.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Igor Radojičić istakao je da je cilj današnje Konferencije da usvoji odluku o unutrašnjoj organizaciji, usklađenu sa novim Statutom, po kojem se ukida Izvršni odbor, a uvodi Predsjedništvo stranke, Aktiv penzionera i još neki drugi odbori.

On je dodao da je unutar stranke otvoren proces kandidovanja za gradonačelnika Banjaluke i odbornike u Skupštini Grada, koji će trajati do 1. aprila, do kada svi mjesni odbori, organizacije mladih, žena, penzionera, savjeti stranke, oko 250 organizacionih jedinica imaju pravo predlaganja.

Govoreći o stabilnosti i likvidnosti RS-a Milorad Dodik, koji je i predsjednik RS-a, izjavio je da će ovaj entitet održati stabilnost i likvidnost, koristeći različite metode, pa ako bude potrebno i zaduženjem putem trezorskih zapisa. Naglasio je da RS smanjuje zaduženost, te da je u prošloj godini iz tekućih prihoda na ime obaveza iz ranijeg perioda isplaćeno 120 miliona KM više nego što je bio iznos zaduženja.