Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dodik u Sarajevu: Došao sam da kažem da je put ka EU blokiran

milorad_dodik06

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Sarajevu da BiH ima zastoje na putu ka EU koji su deprimirajući, jer FBiH i BiH, za razliku od Republike Srpske, nisu učinile što je trebalo u okviru Reformske agende.

Dodik je istakao da je činjenica da nije profunkcionisao mehanizam koordinacije, da je Republika Srpska učinila sve što je trebalo u okviru Reformske agende, a da FBiH i zajednički nivo BiH to nisu učinili.

“Uvažavajući visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federiku Mogherini, došao sam u Sarajevo na sastanak da kažem da su stvari u vezi sa Upitnikom i ostale vezane za kretanja ka EU, zablokirane”, rekao je Dodik novinarima.

Dodik je u Sarajevo stigao na sastanak lidera stranaka potpisnica Reformske agende koji danas treba da bude održan sa Mogerinijevom.

Na sastanak, koji još nije počeo, stigli su predsjednik SDS-a Vukota Govedarica, potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak, predsjednik SDA Bakir Izetbegović, lider SBB-a Fahrudin Radončić, predstavnik SDP-a Saša Magazinović i lider Demokratskog fronta Željko Komšić.

Niko od stranačkih lidera, osim Dodika, nije želio prije sastanka dati izjavu za novinare.