“E, neću da vam kažem”: Cvijanović ne zna kod koga se zadužuje Vlada RS-a

zeljka cvijanovic

Poslanici opozicije u Narodnoj skupštini RS-a danas su ponovo napustili skupštinsku salu prilikom obraćanja predsjednice Vlade RS-a Željke Cvijanović.

Opozicija bojkotuje obraćanje Cvijanović još od “afere kupovina poslanika“, odnosno, kako smatraju, potvrde autentičnosti audiosnimka na kojem ona govori o tome.

Cvijanović, također, nije danas znala da odgovori na pitanje kako se zove direktor investicionog fonda kod kojeg RS treba da se zaduži za 300 miliona dolara

Posebna sjednica parlamenta RS-a o radu predstavnika Saveza za promjene na nivou BiH ipak je nastavljena i bez parlamentaraca iz SDS-a, PDP-a i NDP-a i to uvodnim obraćanjem entitetske premijerke.

U skupštinskoj sali ostali su samo zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Mladen Bosić i predsjedavajući Doma naroda RS-a Ognjen Tadić, koji će se nakon Cvijanović obratiti parlamentu.

Cvijanović je rekla da žali što su opoziconari napustili skupštinsku salu, a navodi da je nepostojanje saradnje između vlasti RS-a i Saveza za promjene doveo do problema zbog kojih je i zakazana ova sjednica.

Cvijanović, također, nije danas znala da odgovori na pitanje kako se zove direktor investicionog fonda kod kojeg RS treba da se zaduži za 300 miliona dolara.

Cvijanović je rekla da su to novinari imali priliku da provjere, ali ona sama nije dala odgovor.

– Evo ja baš sad ne znam da vam kažem i neću da vam kažem – rekla je Cvijanović na insistiranje o imenu direktora fonda kod kojeg Vlada treba da zaduži RS.

-Imamo provjereno kako se zove direktor i taj fond i vodili smo razgovore nekoliko mjeseci – rekla je ona.

Dodala je da su u pitanju povoljne kamatne stope tog zaduženja i da bi to dobili samo pod onim što se zove “prijateljski uslovi“.