Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mup ks

Ekspresno uhapšen muškarac koji je pokušao ubiti Emira Kundu na Kovačima

pucnjava na kovačima
FOTO: N1
Mjesto gdje je došlo do pucnjave na Kovačima

Obaviješten je tužilac KTKS koji je djelo okvalifikovao kao ubistvo u pokušaju, Emir Kundo prošao je neozlijeđen

Sarajevska policija oglasila se nakon što je danas na Kovačima s motora u pokretu pucano na Emira Kundu (27). Osumnjičeni za pokušaj ubistva je već iza rešetaka.

“Danas oko 12.30 sati, PU Stari Grad je obaviještena da je došlo do upotrebe vatrenog oružja u ulici Kovači. Izlaskom na teren policijski službenici su potvrdili navode iz prijave, da je NN muškarac upotrijebio vatreno oružje, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, a na jednom vozilu je nastupila materijalna šteta”, naveli su iz policije i dodali:

“Obaviješten je tužilac KTKS koji je djelo okvalifikovao kao Ubistvo u pokušaju. Muškarca Dž.H. (1995) za kojeg postoji osnov sumnje da je izvršilac ovog krivičnog djela, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS su lišili slobode i nad njim se provodi kriminalistička obrada. Policijski službenici nastavljaju rad na ovom predmetu”, stoji u saopštenju MUP-a KS.

Avaz piše, pozivajući se na svoje izvore, da je uhapšen Džan Hukelić. Na društvenim mrežama Hukelić danas objavio status “Il’ će Kundo il’ će kiša”.

Podsjećamo Emir Kundo, osoba odarnije poznata organima gonjena, prošao je neozlijeđen nakon što je prema njemu pucano s motocikla u pokretu. Nasreću, niko od slučajnih prolaznika nije povrijeđen.