Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

krijumčarenje

21-godišnjak iz BiH vozio pun kamion migranata, uhapšen je u Hrvatskoj

granica hrvatska
FOTO: BHRT

BiH državljanin odgovara i prekršajno, po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, jer je u tovarnom prostoru prevozio ljude

Hrvatska policijau Cetingradu je tokom protekla dva dana otkrila dva pokušaja krijumčarenja ukupno 33 ilegalna migranta te su uhapsili dvojicu krijumčara, 34-godišnjeg hrvatskog državljanina i 21-godišnjaka iz BiH.

Tokom policijskog postupanja svi strani migranti najavili su da će od Hrvatske zatražiti međunarodnu zaštitu, odnosno azil, izvijestili su u petak iz karlovačke policije.

U srijedu su u poslijepodnevnim satima zaustavili i kontrolisali putnički automobil riječkih registarskih oznaka kojim je upravljao 34-godišnjak, a u automobilu su zatekli četiri strana državljana koji su na nezakonit način ušli u Hrvatsku.

U jutarnjim satima u četvrtak zaustavili su teretni automobil bosansko-hercegovačke registracije kojim je upravljao 21-godišnji državljanin BiH, a u tovarnom prostoru zatekli su 29 stranih državljana koji su to jutro nezakonito prešli državnu granicu.

Karlovačka Policijska uprava je protiv dvojice krijumčara nadležnom državnom tužilaštvu podnijela krivičnu prijavu “za sumnju u počinjenje krivičnog djela protivzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma”.

BiH državljanin odgovara i prekršajno, po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, jer je u tovarnom prostoru prevozio ljude, prenosi Hina.