Globus

5-godišnja kćerka imigranata prenijela papi važnu poruku

24/09/2015

Papa Franjo ove sedmice boravi u SAD-u, a mnogi su ga poželjeli lično upoznati i prokomunicirati s njim. Jedna od njih je i 5-godišnja Sophie Cruz, koja je prošla kroz policijski kordon kako bi došla do njega i dala mu pismo koje je sama napisala, piše Washington Post.

Sophie je inače kćer dvoje ilegalnih imigranata, koju su zaštitari prvo pokušali spriječiti u pokušaju da dođe do pape, no njegova je intervencija djevojčici omogućili da ga upozna.

Došle je do njega, a on ju je zagrlio i poljubio u obraz te prihvatio njene poklone. Sophie živi u strahu da će njeni roditelji biti deportirani, a svojim je potezom htjela ukazati na potrebu za promjenom pravila o imigrantima u Americi.

“Moji prijatelji i ja volimo se bez obzira na boju kože”, rekla je u pismu te kasnije dodala kako se nada da Papa može doprinijeti promjeni američkog zakona o imigrantima.

“Htjela sam papi Franji reći da sam tužna i da se nadam da on može pričati s predsjednikom Kongresa i legalizirati boravak mojih roditelja u Americi jer se svakodnevno bojim da će ih jedan dan oni maknuti od mene”, rekla je za Guardian.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.