Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Crna statistika

99 posto umrlih u Italiji od korona virusa imalo je prethodnu dijagnozu

korona ittalija

Prosječna starost zaraženih osoba je 63 godine. Najmlađa žrtva imala je 38 godina, a riječ je o licu sa invaliditetom koje je bilo teško bolesno

Prosječna starost onih koji su umrli od virusa u Italiji je 79,5 godine. Do 17. marta od bolesti je umrlo 17 osoba mlađih od 50 godina.

Sve žrtve u Italiji mlađe od 40 godina bili su muškarci koji su u trenutku zaraze imali već ozbiljne medicinske dijagnoze, objavio Blooomberg.

Prosječna starost zaraženih osoba je 63 godine. Najmlađa žrtva imala je 38 godina, a riječ je o licu sa invaliditetom koje je bilo teško bolesno.

Među žrtvama je 30 odsto žena, a njihova prosječna starost u vrijeme smrti je 83,6 godina.

Rezultati istraživanja ovog instituta pokazuju da žrtve, u prosjeku, umiru osam dana nakon prvih simptoma zaraze.

Institut sa sjedištem u Rimu pregledao je medicinsku dokumentaciju oko 18% smrtnih slučajeva koronavirusa u Italiji, otkrivši da samo tri žrtve ili 0,8% od ukupnog broja bolesnika nisu imale prethodnu dijagnozu. Gotovo polovica žrtava patila je od najmanje tri oboljenja, a otprilike po četvrtina je imala jedno ili dva prethodna oboljenja.

Samo 0,8 posto smrtnih slučajeva kod osoba koje prije zaraze nisu imale medicinsku dijagnozu

Više od 75% umrlih imalo visoki krvni pritisak, oko 35% imalo je dijabetes, a trećina je patila od srčanih bolesti.

Više od 99% smrtnih slučajeva koronavirusa u Italiji bile su osobe koje su prije zaraze imale dijagnozu, pokazala je studija Instituta za zdravlje u Rimu.

U 97,2 odsto slučajeva uzrok smrti bilo je prekid rada disajnih organa, a mali dio otpada na zastoj rada srca ili jetre.

Stručnjaci nisu sigurni pomaže li izolacija u borbi protiv epidemije. Broj zaraženih je i dalje u porastu u Italiji, gdje je, uprkos izolacija i samoizolacija, u zadnjih par dana dnevno više od 3.000 novozaraženih.