budući premijer

Abazović: Ako je neko na meti Rusije, to su BiH, Crna Gora i Makedonija

dritan abazovic – vijesti

U situaciji velikog sukoba kakav je sada velike države “imaju mogućnost zapaliti male vatre na drugim mjestima”, ističe Abazović

“Crna Gora je članica NATO-a i svoju vanjsku politiku neće mijenjati ni milimetar, naročito ne u kriznim situacijama, a najnovija kriza oko Ukrajine prilika je za brže uključenje u EU”, rekao je Dritan Abazović, koji je od crnogorskog predsjednika Mile Đukanovića dobio mandat za formiranje nove vlade.

On je istakao da je u kontekstu trenutnih događanja u Ukrajini za Crnu Goru važno da ima vladu nakon što je vlada premijera Zdravka Krivokapića početkom februara izgubila povjerenje zastupnika u crnogorskom parlamentu.

U situaciji velikog sukoba kakav je sada velike države “imaju mogućnost zapaliti male vatre na drugim mjestima”, ističe Abazović. Ne kažem da je ovo prijetnja za Crnu Goru, ali ako postoje zemlje koje su mete, to su samo tri zemlje – BiH, Crna Gora i Sjeverna Makedonija, upozorio je.

Abazović ističe da na globalnom planu zemlja može iskoristiti ovu situaciju kako bi ubrzala put ka punopravnom članstvu u EU.