Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Aerodrom u Zagrebu nosit će ime po Franji Tuđmanu?

27/06/2015

Nakon inicijative HDZ-a da se Pleso preimenuje u aerodrom doktora Franje Tuđmana i istaknuti SDP-ovci poručuju kako nemaju ništa protiv takve ideje.

‘Nemamo ništa protiv te ideje, dakako. Mislimo da prvi hrvatski predsjednik zaslužuje neki bolji trg, neko bolje mjesto od one livade koju su mu dali. Hoće li to biti trg ili će biti aerodrom, to je nebitno’, rekao je potpredsjednik Sabora Nenad Stazić, za RTL televiziju.

Međutim, Vlada mora odlučiti hoće li novi terminal nositi ime Franje Tuđmana.

‘Stvar je Vlade. U skladu s koncesijskim ugovorom. Koncesionar se nama tu što petljat, samo na vrijeme treba pripremati te natpise i donijeti odluku. Je li izgledno da će se to dogodit? Mislim da će biti ili trg ili zračna luka, posve je svejedno, svakako neće ostati na ovome što jest’, dodao je Stazić.

Ovako blagonaklon odnos SDP-ovaca prema Tuđmanu proizlazi možda iz premijerovog čestog pozivanja na njega u zadnje vrijeme.

Za HDZ, koji su inicijativu za Tuđmanovu zračnu luku pokrenuli, sve je to kampanja uoči izbora.

‘Raduje nas da je nakon decenije  i pol pokušaja detuđmanizacije, predsjednik SDP-a, pa makar i u predizborne svrhe, počeo prihvaćat naša stajališta te shvatio spoznaju povijesne uloge i veličine doktora Franje Tuđmana’, izjavio je prvi čovjek zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić.

Za slučaj Plesa pozivaju se na svjetske primjere. U Francuskoj se aerodrom zove po Charlesu de Gaullu, u Americi po Kennedyju, u Turskoj po Ataturku. Hoće li Pleso s novim ruhom dobiti i takav personalizirani naziv postalo je političko pitanje koje i jednoj i drugoj strani služi kao uzlet u izbornu kampanju, komentarišu mediji u Hrvatskoj.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.