Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hrvatska

Akcija Uskoka: Uhapšeno više od 40 osoba, među njima policajci i uposlenici Vlade RH

Foto: Pixsell/Arhiv
Ilustracija

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćena je 41 osoba s prebivalištima na širem području Republike Hrvatske

Hrvatska policija je u koordinaciji s Uskokom u srijedu započela akciju na području nekoliko hrvatskih županija, a zbog sumnje u koruptivna djela uhapšena je 41 osoba.

Varaždinska policija, koja akciju provodi s policijskim antikorupcijskim odjelom i Uskokom, je priopćila da se temeljem naloga za pretrage izdanih od strane Županijskog suda u Zagrebu, provodi više dokaznih radnji pretraga osoba, domova i drugih prostora te osobnih vozila i poslovnih prostorija kod većeg broja osoba osumnjičenih za počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćena je 41 osoba s prebivalištima na širem području Republike Hrvatske, a uhapšene će osobe nakon kriminalističkog istraživanja biti predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke, dok će kaznena prijava biti podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Uskok je izvijestio da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u ovom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost, prenosi Hina.

Lovačke dozvole

Zatraži li Uskok nakon pokretanja istrage za osumnjičene određivanje istražnog zatvora, o tome će odlučivati sudac istrage Županijskog suda.

Kako javlja N1, riječ je o lovcima koji su, kako se sumnja, plaćali za lovačka uvjerenja te ih dobivali bez da su prošli potrebnu edukaciju.

Sve se počelo rasvjetljavati još prije godinu dana kada je policija upala u privatno lovačko učilište koje se nalazi u Zagorju. Njegovog vlasnika su ispitali i oduzeli mu poslovnu dokumentaciju, ali nisu ga tada lišili slobode. Priveden je tek jutros.

U međuvremenu je USKOK ispitao i članovekomisije koja je provodila ispite za lovačke dozvole. Među njima su, prema dostupnim informacijama, neki policijski službenici, kao i zaposlenici Ministarstva gospodarstva.