Akcije MUP-a Srbije: Zbog droge i oružja uhapšeno 139 osoba

stefanovic_oruzje_hapsenja

Srbijanska policija je u više odvojenih akcija prethodnih dana uhapsila 139 osoba zbog sumnje da su počinili krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Zbog posjedovanja narkotika radi njihove dalje prodaje uhapšeno je 96 osoba od kojih je oduzeto ukupno 128,5 kilograma opojne droge, a otkriveno je i sedam laboratorija za proizvodnju različitih narkotika.

Zbog nedozvoljenog posjedovanja ili nošenja oružja uhapšene su 43 osobe, a kod njih je, između ostalog, pronađeno 14,5 kilograma eksploziva, dva ručna raketna bacača “zolja”, 56 pušaka, 36 pištolja i revolvera i šest bombi.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pohvalio je sve pripadnike policije koji su, kako je rekao, u prethodnih sedam dana napornim radom i aktivnostima zaplijenili veliku količinu narkotika i oružja.

“Pripadnici policije su u prethodnih sedam dana uspeli da uhapse 139 lica od toga 96 lica koja su uhapšena zbog prodaje i posjedovanja narkotika i od njih je oduzeto skoro 129 kilograma droge. Također, uhapšena su i 43 lica zbog posjedovanja i prometa oružja i municije. Na teritoriji Beograda, Subotice, Šapca i Zrenjanina otkriveno je sedam ilegalnih laboratorija, među kojima i one za uzgajanje halucinogenih pečuraka koje su posebno rijetke”, rekao je ministar Stefanović, prenosi se iz MUP-a Srbije.

U vezi zapljene naoružanja, Stefanović je rekao da je oduzeto je 56 pušaka među kojima više automatskih, 36 pištolja i revolvera, dva raketna bacača “zolja”, 6 bombi i preko 5.000 komada municije.

“Kao značajnu stvar posebno bih istakao oduzimanje 14,5 kilograma eksploziva, od čega je 11 kilograma oduzeto posebnom aktivnošću ljudi iz SBPOK-a u fabrici ‘Krušik’. Jedan od zaposlenih je pokušao da iznese i proda više od 11 kilograma vojnog eksploziva ogromne razorne moći. Želim da se zahvalim ljudima iz policije koji su ovako dobrim radom pokazali da ne postoji period kada ne rade, da policija u svakom trenutku hoće da pokaže da je posvećena borbi protiv trgovine narkoticima i naoružanjem i da ćemo i u narednom periodu biti posvećeni ovim zadacima kojima činimo da Srbija bude stabilnija i bezbjednija”, zaključio je Stefanović.