Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ako nas Srbija ne spasi terorizma, onda smo načisto propali

glavna

Ako nas Srbija ne spasi Islamske države i terorizma, onda smo načisto propali!? Ovako se u samo jednoj rečenici može sublimirati tekst u režimskom “Blicu”, u kojem se na dramatičan način upozorava da “SAD i Ujedinjeni Arapski Emirati ozbiljno računaju na pomoć Srbije”.

„Blic“ osim bombastičnog naslova ne nudi nikakve činjenice osim “saznanja” da “čelnici bezbjednosnih struktura SAD i Emirata, kao saveznika u borbi protiv terorizma i islamskog ekstremizma, već su tražili od kolega iz Srbije da aktivno nadziru krizne tačke u okruženju, ali i talas migranata koji prelazi preko Srbije”. U ovom, ali i sličnim propagandnim pamfletima, “opasno okruženje” je naravno BiH sa četiri “kritične tačke”, te Sandžak i Kosovo sa po jednom.

A glavni spasilac je naravno Aleksandar Vučić koji će na poziv Baraka Obame, predsjednika SAD, 29. septembra učestvovati na samitu u Njujorku o borbi protiv ISIS-a.

Untitled-3
„Prihvatio sam lični poziv Baraka Obame da učestvujem na samitu lidera u UN, na temu borbe protiv ISIL-a i nasilnog ekstremizma“, potvrdio je Vučić na svom Twitter nalogu.

„Blicu“ je u vrhu bezbjednosnih struktura Srbije također rečeno da Srbija uveliko i odlično sarađuje i razmjenjuje informacije sa službama SAD i Emirata, ali i iz Evrope. Posebno sa Francuskom, koja je sve češće odredište migranata iz Sirije.

Ovakav jedan tekst ne može, naravno, izaći bez mišljenja samozvanog eksperta za terorizam Dževada Galijaševića, ali s obzirom na neozbiljnost sagovornika, njegove riječi ćemo i ovaj put preskočiti.

657294_020301_lb