bihamk

Ponovo se aktiviralo klizište na dionici autoputa Bradina – Tarčin

autoput kliziste
FOTO: BIHAMK

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina i Orašje

Zbog obilnih padavina došlo je do aktiviranja klizišta na dionici autoputa A-1 smjer Bradina-Tarčin, zbog čega se saobraća usporeno. U toku je čišćenje ove lokacije.

Zbog padavina je i prije dva dana došlo do aktiviranja klizišta na dionici autoputa A-1 smjer Bradina-Tarčin, zbog čega je bio obustavljen saobraćaj.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Kiseljak-Gromiljak, Lašva-Kaonik, Šićki Brod-Lukavac,

Srbljani-Bosanska Krupa, Bihać-Kamenica, Ripač-Dubovsko i Bijeljina-Rača, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu).

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina i Orašje. Na ostalim graničnim prijelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.