Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

spasili ga prijatelji

Aktivista Vučićevog SNS-a davio dječaka, pa ga odvukao u napuštenu kuću

sns zlostavljanje bojović
Foto: Screenshot/Facebook

Kako piše Nova.rs, u pitanju je Milan Bojović, stanovnik Batajnice i član SNS stranke, dobro poznat po nasilnim incidentima

Uznemirujući snimak pojavio se na društvenim mrežama, a nastao je 11. juna u Batajnici, naselju u beogradskoj opoćini Zemun.

Na njemu se vidi kako stariji čovek steže lijevom rukom vrat dječaka i odvlači ga u napuštenu kuću. Druga djeca, šokirana, sve snimaju mobilnim telefonima a iz kuće se čuje urlanje čovjeka i udarci.

Poznat identitet zlostavljača

U drugom snimku se vidi kako bijesni čovjek, još uvijek držeći i daveći dječaka, stoji ispred kuće i nastavlja da viče.

Kako piše Nova.rs, u pitanju je Milan Bojović, stanovnik Batajnice i član SNS stranke, dobro poznat po nasilnim incidentima.

Cijeli slučaj prijavljen je policiji, a rođaci dječaka, žrtve nasilja su šokirani cijelim slučajem.

– Dječak je sa društvom bio na rođendanskoj proslavi, a poslije toga su otišli na teren. Dobio je petardu na proslavi i bacio je u napuštenu kuću, jer u praznom prostoru se jače čuje detonacija. Tada se pojavio Bojović i pitao ko je bacio petardu – počinje priču vidno potresena rodica.

Dječak je odmah rekao da je on to uradio, a onda je Bojović pobjesnio. Prišao je dječaku, lijevom rukom ga stegao oko vrata i počeo daviti.

Otac sve kasnije saznao

– Lijevom rukom ga je uhvatio oko vrata, uz pomoć desne ruke ga je spustio skoro do zemlje. Potom ga je odvukao do kuće uz urlike da je to njegova kuća, što nije tačno. Djeca su bila šokirana. Niko nije smio prići čovjeku koji je podivljao. Možda je dječaka spasilo to što je bilo još drugova i što su snimali, ko zna kako bi se sve završilo. Bojovićevo ponašanje nije bilo normalno, pa i da je dječak nešto uradio, trebao je pozvati njegovog oca, policiju, bilo koga, a ne da davi i maltretira dijete. Kada ga je uveo u kuću tresnuo ga je o zid, pa je dječak udario glavom. Poslije toga je povraćao – navodi dalje rodica.

Samohrani otac napadnutog dječaka, koji ima još jednog, mlađeg sina, za događaj je saznao tek 13. juna.

Njegov stariji sin bio je suviše uplašen da bi bilo šta pričao, ali je snimak vidio kod drugog čovjeka. Iako mu je poručeno da

Bojović zna neke inspektore u policiji i da sve treba zaboraviti, a da će se nasilnik izviniti za to što je uradio djetetu, dječakov otac nije pristao na to.

– Otišli su u policiju koja je vidjela i snimke. Dječak je imao tragove na vratu, koji su se kasnije povukli, povraćao je. Kasnije je ispričao da se gušio – objasnila je sagovornica portala Nova.rs.

Poznat po incidentima

Milan Bojović od ranije je poznat po prijekoj naravi, a njegovo ime nekoliko puta se pojavljivalo u medijima vezano za nasilne incidente.

Prepoznat je kao osoba koja je fizički sprečavala ljude koji su u vrijeme inauguracije Aleksandra Vučića 2017. godine pokušavali doći i protestovati ispred Skupštine Srbije.

Napad se dogodio u podzemnom prolazu na Terazijama.

Milan Bojović se takođe pominje i kao jedan od napadača koji su u novembru 2019. godine nasrnuli na grupu studenata koji su došli da protestuju ispred zgrade RTS-a kada je na javnom servisu gostovao Aleksandar Vučić. On i njegov sin Vukašin Bojović tada su tukli aktivistu pokreta “Jedan od 5 miliona” Nemanju Ristića.

Delim sa vama svima video zapise nasilja nad maloletnim licem, našim sinom, bratancem, unukom…Na snimku se vidi…

Posted by Marina Kurbalija on Wednesday, June 14, 2023