Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Albanska policija zaplijenila 1,6 tona droge

14/03/2017

Albanska policija zaplijenila je u protekla 24 sata na nekoliko lokacija više od 1,6 tona marihuane i dva kilograma heroina.

Više od 1,2 tone marihuane albanska granična pomorska patrola otkrila je kod ostrva Sazin, akcija je izvedena u saradnji sa italijanskom policijom, a krajnja destinacija trebalo je da bude italijansko narko tržište.

Nije poznata sudbina lica koja su trebala da transportuju drogu, javili su albanski mediji.

U podnožju planine Krasta/Šuga kod Kruje policija je pronašla vreće u kojima je bilo spakovano 166 kilograma marihuane, pripremljene za transport.

Na periferiji Tirane prethodno je policija pronašla i zaplijenila 207 kilograma marihuane i uhapsila jednu osobu.

Oko 60 kilograma marihuane zaplijenjeno je u akcijama u Gramšu i Fieru.

Policija je na graničnom prelazu Kapština, kod Korče tokom kontrole vozila “lend rover”, u šasiji automobila pronašla 2,25 kilograma heroina.

Albanija je najveći proizvođač marihuane na otvorenom u Evropi. Prema procjenama stručnjaka, samo se u selu Lazaretu, u južnom dijelu zemlje proizvede oko 900 tona marihuane godišnje, ali se ova opojna biljka gaji i u mnogim drugim krajevima Albanije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.