Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Aleksandar Vučić o referendumu u Republici Srpskoj

dodik-vucic1

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić ponovio je u srijedu kako je predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika zamolio da preispita odluku o održavanju referenduma jer, kako je kazao, vodi računa, ne samo o interesima Srbije, već i o budućnosti Srpske, prenosi Tanjug.

“To je za mene danas najteže pitanje jer je moja obaveza da ne pokažem nikad dozu, ni lične, ni političke, ni državne sujete, da uvijek čuvam odnose između Srbije i RS-a na najvišem nivou i neću više ni riječ o tome reći”, istaknuo je Vučić.

On je na konferenciji za novinare podsjetio kako je stav o referendumu iznio pri nedavnom susretu s Dodikom, ustvrdivši kako je obaveza Srbije da čuva regionalni mir i stabilnost, da vodi računa o svojoj državi, kao i da pomogne RS-u.

“To je ono što mi možemo da uradimo, sve drugo što bismo uradili (…) loše bih se osjećao i ne želim da sudjelujem u onome u čemu su neki drugi sudjelovali”, rekao je Vučić.

On je naveo da nema u vidu samo interese Srbije, već da misli o tome što je dobro i za Srbiju i za Republiku Srpsku.

“Mislim da imam dobar i širok pogled u budućnost kad je u pitanju RS, da sam dobro vidio, ali uvijek dozvoljavam mogućnost da neko drugi bolje vidi od mene”, naglasio je Vučić.

Dodao je kako Srbija ničim neće ugrožavati regionalnu stabilnost.