Globus

Ruski opozicionar

Aleksej Navalni izveden na ročište u policijskoj stanici u Moskvi

18/01/2021
Foto: Twitter

Navalni, u videosnimku iz policijske stanice, nazvao je današnji potez primjerom bezakonja i obrušio se na predsjednika Vladimira Putina, optužujući ga da je iz straha potpuno ignorisao krivični zakon

Kritičar Kremlja Aleksej Navalni u ponedjeljak je na brzinu izveden na ročište u policijskoj stanici u Moskvi, dan nakon što je uhapšen na moskovskom aerodromu kada je doputovao u domovinu po prvi put otkako je otrovan prošlog ljeta.

Navalni, u videosnimku iz policijske stanice, nazvao je današnji potez primjerom bezakonja i obrušio se na predsjednika Vladimira Putina, optužujući ga da je iz straha potpuno ignorisao krivični zakon.

Očekuje se da Kremlj tokom dana komentira njegov slučaj, ali obično proslijeđuje pitanja o 44-godišnjem opozicionom političaru na agencije za provođenje zakona.

Hapšenje Navalnog naredila je ruska zatvorska služba u vezi s navodnim kršenjima odredbi uslovne zatvorske kazne.

Današnje ročište, čiji je dio Navalni emitovao uživo preko interneta, odlučit će da li će on biti držan u pritvoru dok druga sudska instanca presudi da li da mu preinači uslovnu kaznu od tri i po godine zatvora u stvarnu zatvorsku kaznu, prenosi Reuters.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.