Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ambasador Branko Dokić predao vjerodajnice grčkom predsjedniku

Dokic Pavlopulos

Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Grčkoj Branko Dokić danas je predao vjerodajnice grčkom predsjedniku Prokopiosu Pavlopulosu na svečanoj ceremoniji u Ateni.

U razgovoru s predsjednikom Pavlopulosom, nakon uručenja vjerodajnica, ambasador Dokić naglasio je da između Bosne i Hercegovine i Grčke postoji tradicionalno prijateljstvo, zahvalio se na pomoći i potpori koju je Grčka pružala i pruža BiH na njenom putu prema EU i euroatlantskim integracijama.

Također je upoznao sugovornika da je ulazak BiH u EU njen strateški cilj i prioritet u vanjskoj politici.

Osvrćući se na dosadašnju vrlo dobru suradnju na bilateralnim i multilateralnom planu i uzajamnu potporu između dvije zemlje, zatražio je potporu Grčke u procesu stjecanja kandidata za članstvo BiH u EU.

Grčki predsjednik je izrazio dobrodošlicu ambasadoru, osvrnuo se na vrlo dobre i aktivne odnose koji postoje između dvije zemlje i naglasio kako Grčka u BiH vidi prijateljsku zemlju s kojom želi održavati i jačati prijateljske odnose. Izrazio je spremnost da Grčka i nadalje bude potpora BiH na njenom putu ka EU, te poželio ambasadoru uspjeh u radu i naglasio da je otvoren za sve oblike saradnje od zajedničkog interesa dvije zemlje.