Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Amerikanci uoči bombardovanja Sirije javili Rusima za napad

14/04/2018

Sjedinjene Države upozorile su Rusiju uoči zračnih udara u Siriji, izjavio je u subotu američki ambasador u Rusiji Jon Huntsman, dodajući da ta vojna akcija “nije sukob među supersilama”.

– Prije nego što smo poduzeli akciju, Sjedinjene Države su kontaktirale Rusku Federaciju kako bi umanjile opasnost od bilo kakvih ruskih ili civilnih žrtava – izjavio je Huntsman, dodavši da su “sve mete bile povezane s nelegalnim programom hemijskog oružja Assadovog režima”.

Huntsman je zatražio od Moskve da “učini pravu stvar i pridruži se ostatku svijeta u osudi Assadovog režima”, dodavši da je Washington još otvoren za “saradnju”.

Američki diplomata ponovo je pripisao krivicu za navodni hemijski napad u sirijskom gradu Doumi isključivo na sirijsku vladu, pozivajući se na “veliku količinu pouzdanih izvještaja” o incidentu, prenosi Russia Today.

Rusija je u kontaktu sa Sjedinjenim Državama i i drugim zemljama koje su učestvovale u raketnim napadima na Siriju, izjavio je u subotu zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov, javila je novinska agencija RIA.

Rjabkov je također kazao u intervjuu za dnevne novine Kommersant i da je Moskva zainteresirana za saradnju s Washingtonom oko Sirije, prenosi Reuters.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.