premijer hrvatske

Plenković: Letjelica koja je pala u Zagrebu je ruske proizvodnje

andrej plenkovic – pixsell
11.09.2021,Zagreb - U hotelu Westin odrzan je Nacionalni dan Mladezi Hrvatske demokratske zajednice te je svecano obiljezena 31. godisnica osnivanja MHDZ. Svecanosti je nazocio i predsjednik Vlade RH i predsjednik HDZ-a Andrej Plenkovic Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

“Dobro je što nema ozlijeđenih i pala je na dio koji nije ni kuća ni zgrada. Nadležne službe obavljaju izvide”, rekao je

Hrvatski premijer Andrej Plenković obratio se javnosti, govorio je o padu letjelice u Zagrebu. Plenković se trenutno nalazi u Versaillesu, gdje traje sastanak svjetskih lidera o stanju u Ukrajini.

“Prema onome što sada imamo kao informaciju, riječ je o letjelici ruske proizvodnje. Ne zna se je li bila u posjedu ruske ili ukrajinske vojske”, rekao je Plenković.

“Zna se da je došla u Hrvatsku iz pravca Mađarske, a u Mađarsku iz pravca Rumunije. Znamo da je letjela nekoliko minuta iznad Hrvatske i srušila se u Zagrebu. Dobro je što nema ozlijeđenih i pala je na dio koji nije ni kuća ni zgrada. Nadležne službe obavljaju izvide”, rekao je.

“Kontaktirali smo i ukrajinsku stranu da vidimo imaju li oni informacije o tome kako je ta letjelica došla čak do Zagreba. U svakom slučaju svi će maskimalno uložiti napore da se utvrde razlozi dolaska i rušenja ove letjelice u Zagrebu”, rekao je Plenković.