Globus

Njemačka kancelarka

Angela Merkel stigla u Beograd

13/09/2021

U čast Mekrel, u znak dobrodošlice na zgradu Geneksa na Novom Beogradu postavljene su ogromne zastave Njemacke i Srbije, a širom grada i brojni bilbordi na kojima piše dobrodošli kancelarko

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je na beogradskom aerodromu Nikola Tesla njemačku kancelarku Angelu Merkel koja će boraviti u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti Srbiji.

Predsjednik Srbije dočekao je kancelarku s buketom cvijeća.

Ovo je drugi put da Vučić u Beogradu dočekuje Merkel, prethodni put bilo je to 2015. godine u ulozi predsjednika Vlade.

Svečana ceremonija bit će organizovana ispred Palate Srbija nakon čega će uslijediti sastanak dvoje državnika, a potom i sastanci delegacija.

Avion kojim je došla kancelarka dopratili su migovi 29 Vojske Srbije, koji su brigu o bezbjednosti Merkel preuzeli po ulasku u srbijanski vazdušni prostor.

U čast Mekrel, u znak dobrodošlice na zgradu Geneksa na Novom Beogradu postavljene su ogromne zastave Njemacke i Srbije, a širom grada i brojni bilbordi na kojima piše dobrodošli kancelarko.

Odlazeća njemačka kancelarka posjetom Beogradu počinje mini balkansku turneju tokom koje će 14. septembra boraviti u Albaniji, gdje će biti organizovan zajednički ručak sa premijerima država regiona, prenosi Tanjug.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.