Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Anonymousi ispunili obećanje i žestoko napali Islamsku državu

Anonymous-against-ISIS-Paris-attack-main

Hakerska mreža Anonymous već je počela s valom cyber napada na Islamsku državu nakon prošlotjednih napada u Parizu u kojima je ubijeno 129 ljudi! Skupina koju su još donedavno smatrali cyber teroristima jučer je objavila rat teroristima, a već danas je počela vlastima i novinarima proslijeđivati privatne informacije o ekstremistima.

Tvrde da su uspješno srušili nekoliko web stranica i pokrali vrijedne informacije. Također, objavili da su hakirali čak 900 profila na Twitteru koji posjeduju potencijalni teroristi. U redakciji Independenta tvrde da su od Anonymousa dobili sve lične  informacije od čovjeka koji vrbuje ljude po Evropi i šalje ih u rat u Siriju.

[yuzo_related]

– Ne želimo s tim informacijama ići u javnost budući da su Anonymousu u prošlosti imali nekoliko grešaka, te su nepravedno optužili nekoliko ljudi da su teroristi. Ali je istina da smo od aktivista dobili nekoliko osobnih detalja od potencijalnih ekstremista, pa čak i kućne adrese – objavili su u Independentu.

Anonymousi su postali aktivni na polju lova na teroriste od napada na redakciju Charlie Hebdoa u januaru. Rušili su web stranice i sumnjive Twitter profile, a od napada u Parizu u petak navečer ponovno su pojačali svoje aktivnost. Muškarac s maskom Guya Fawkesa jučer je rekao da su militanti Islamske države koja je preuzela odgovornost za napade u Parizu “štetočine” i da ih treba loviti.

– Ti napadi ne mogu ostati nekažnjeni – rekao je muškarac na snimci govoreći na francuskom.

– Pokrenut ćemo najveću operaciju ikada protiv vas. Očekujte mnogo cyber napada. Objavljen je rat. Budite spremni – rekao je muškarac ne dajući detalje o tome što će biti uključeno u napade.

– Mi ne opraštamo i ne zaboravljamo.

Anonymous je međunarodna mreža aktivista kompjutorskih hakera koja je preuzela odgovornost za mnogo cyber napada.