Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Antu svećenika” opsluživala finalistica za titulu Kraljice Hrvatske

prostitucija

Policijska akcija u Hrvatskoj “Taxi 2” još jednom je pokazala da se u svijetu prostitucije okreće veliki novac.

U proteklih mjesec i pol dana istražitelji su temeljito proučavali oglasnike i prisluškivali razgovore te razbili tri lanca prostitucije u Zagrebu. Policajci su uhapsili troje svodnika i uposlenicu jednog oglasnika, a u jednom od lanaca zarada je bila pravi bingo – milionski iznos, piše Jutarnji list.

Impresivnoj zaradi makroa, od kojih je jedan zagrebački taksist, pridonio je angažman šarolikog spektra prodavačica ljubavi: jedna od djevojaka bila finalistica za titulu Kraljice Hrvatske, druga je bivša manekenka i pretendentica za tron TV emisije “Shopping kraljica”, a bilo je tu i kozmetičarki, konobarica, kućnih manikirki…

Treći lanac prostitucije iznenadio je policiju. Pred sobom su imali svodnicu D. Š., koja je prije nekoliko mjeseci postala punoljetna. Ali otprije im je poznata po odavanju prostituciji, a u cijeli biznis uplela je i svoje prijateljice. Pronalazila im je klijentelu i to isključivo na preporuku

Njihovi klijenti koji su svakodnevno plaćali svoje užitke i okretali brojeve iz oglasnika ili tražili seks na preporuku u većini slučajeva uspijevali su ostati anonimni. Ipak, pojedinima su djevojke znale imena jer je riječ o poznatim osobama poput jednog bivšeg nogometaša iz Dalmacije. Za druge su, kad bi se dogovarali o pružanju usluge, imali i šifre koje su načuli kriminalisti prilikom mjera prisluškivanja.

Stalnog klijenta zvali su “Ante svećenik”, no čime se on doista bavio i ko je bio nije im bilo bitno dok uredno plaća uslugu koja mu je pružena. Što se tiče 57-godišnjeg taksiste individualca V. P., on je u svoje poduzetničke vode upleo desetak djevojaka s kojima je dogovarao pružanje seksualnih usluga. On im je pronalazio klijente, a zarada se kretala od 150 eura po satu naviše.

Usluge seksualnih užitaka nudio je i tokom redovnog taksiranja, pritom ne navodeći putnicima kako je izravno upleten, već da “poznaje neke fine djevojke koje diskretno pružaju užitke”. Taksistu je išlo više od pola zarade, a u pretresu njegova doma policajci su pronašli i oduzeli oko 100.000 kuna gotovine u raznim valutama za koje se pretpostavlja da su zarađene organiziranjem najstarijeg zanata na svijetu.

Prema policijskim računicama, daleko najveću zaradu od troje svodnika imao je 45-godišnji Zagorac V. B., koji je unajmio tri stana u Zagrebu te jedan u Velikoj Gorici. Kroz njih su defilirali na dnevnoj bazi muškarci iz raznih društvenih slojeva. Za njega se prostituiralo osam djevojaka, među kojima i bivša manekenka te nesuđena shopping kraljica. Osim prodavačica seksualnih užitaka, u svoj lanac brze zarade regrutirao je i uposlenicu oglasnika N. P. koja mu je temeljito pomagala u oglašavanjima.

Jedna od djevojaka bila finalistica za titulu Kraljice Hrvatske, druga je bivša manekenka i pretendentica za tron TV emisije “Shopping kraljica”, a bilo je tu i kozmetičarki, konobarica, kućnih manikirki…

Bila je zadužena za primitak, kreiranje, i objavljivanje sadržaja Vladine escort ponude, a za što je, sumnja se, također dobivala simbolični dio kolača od zarade. U Zagorčevu slučaju klijenti su uglavnom “kapali” preko oglasa. Radilo se svakodnevno, a prema nekim policijskim izračunima dnevno se zarada po stanu, kad je bila slaba potražnja, nije spuštala ispod 1500 kuna. Od ukupne zarade njemu je uvijek išla polovica.

Treći lanac prostitucije iznenadio je policiju. Pred sobom su imali svodnicu D. Š., koja je prije nekoliko mjeseci postala punoljetna. Ali otprije im je poznata po odavanju prostituciji, a u cijeli biznis uplela je i svoje prijateljice.

Pronalazila im je klijentelu i to isključivo na preporuku. Usluge je zajedno s prijateljicama pružala po hotelskim sobama hotela Westin te po nekoliko stanova. Gotovo dvije trećine zarade navodno je stavljala isključivo sebi u džep jer je igrala dvostruku ulogu, a svojim prijateljicama, koje je pretvorila u erotske kolegice, davala je manji dio zarađenog novca. A koliko je točno zaradila nije poznato.

Nakon dovršetka kriminalističke obrade troje svodnika prijavljeno je za prostituciju, a uposlenica oglasnika za pomaganje u tom kaznenom djelu.