Globus

Hrvatska

Apel građanima: Molimo vas da ne idete u Sisak i Petrinju

31/12/2020

Na područje Sisačko-moslavačke županije upućene su, sve raspoložive operativne snage

Molimo građane da ne idu u Sisak i Petrinju. Bez obzira na vaše najbolje namjere, apeliramo da ne idete na područja pogođena potresom, stoji u saopćenju na web-stranici Civilne zaštite Hrvatske.

“Petrinja i Sisak su mali gradovi, gužve koje nastaju nekontroliranim i nekoordiniranim volonterstvom otežavaju i usporavaju rad žurnih službi.

Na područje Sisačko-moslavačke županije upućene su, sve raspoložive operativne snage sustava civilne zaštite, žurne službe iz svih područja Republike Hrvatske i pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite sa potrebitom opremom.

Želite li pomoći, umjesto odlaska na potresom pogođena područja, možete to učiniti na drugi način, doniranjem financijskih sredstva ili humanitarnom pomoći u obliku prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština, odjeće i slično u koordinaciji sa Hrvatskim Crvenim križem”, sapćeno je.

Detaljne upute o načinu doniranja novčanih sredstava i potrepština nalaze se na web stranici Hrvatskog Crvenog križa, na poveznici u nastavku:
https://www.hck.hr/novosti/upute-za-donacije-i-pomoc-pogodjenima-potresom/10649

Također, ponude za donacijama opreme, mehanizacije, građevinskog materijala ili pružanje nužnih usluga, mogu se uputiti na mail adresu: potres.petrinja@mup.hr

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.