Globus

orkanski udari

Apokaliptični prizori iz Dalmacije, valovi visoki šest metara i vjetar od 122 km/H (VIDEO)

29/12/2020

Meteorološka stanica na Marjanu evidentirala je orkanski udare na splitskom području tokom nekoliko sati, rekli su Hini u Hidrometeorološkom zavodu Split

Orkanski udari vjetra u ponedjeljak navečer na srednjodalmatinskom su području stvarali valove na otvorenom moru visoke i do šest metara, dok su u priobalju bili između dva i četiri metra, zapljuskujući obalu i rive, doznaje se u Državnom hidrometeorološkom zavodu Split.

Meteorološka stanica na Marjanu evidentirala je orkanski udare na splitskom području tokom nekoliko sati, rekli su Hini u Hidrometeorološkom zavodu Split. Vjetrovi su bili jačine i do 122 km/h.

Valovi su izlijevali more na rivu u Kaštel Gomilici gdje je voda ušla u jednu kuću u istočnom dijelu te rive. Intervenirali su vatrogasci i ispumpavali vodu, izvijestili su iz DVD-a Kaštel Gomilica.

I splitsku rivu su zapljuskivali snažni valovi, povremeno izlijevajući more. U Operativnom vatrogasnom centru Split su rekli kako je to uobičajeno u ovo doba godine te da nije bilo potrebe za intervencijom vatrogasaca.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu je više katamaranskih i trajektnih linija na Jadranu, izvijestio je u utorak Hrvatski autoklub.

U Splitskom okružju u prekidu su katamaranske linije 9604 Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, 9603 Jelsa-Bol-Split, 9602 Vis-Hvar-Split i 604 Ubli-Vela Luka-Split.

Prekinute su linije i u Riječkom okružju: katamaranske linije 9309 Novalja-Rab-Rijeka i 9308 Mali Lošinj-Cres-Rijeka te brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak.

U Zadarskom okružju u prekidu je trajektna linija 433 Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Molat i vožnja će se obaviti po rasporedu za ponedjeljak, a isto vrijedi i za trajektnu liniju 401 Zadar-Ist-Olib-Silba-Premuda.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.