Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rijeka

“Audi” sa bh. tablicama pun migranata zabio se u ogradu nakon policijske potjere

rijecanin7652

Policijska potjera na putu Čavle-Orehovica-Rijeka počela je oko 13:00 sati nakon što vozač audija nije želio da se zaustavi na policijski znak

Vozač audija registarskih oznaka BiH, koji je prevozio migrante, uhapšen je danas na autoputu kod Rijeke nakon policijske potjere.

Policijska potjera na putu Čavle-Orehovica-Rijeka počela je oko 13:00 sati nakon što vozač audija nije želio da se zaustavi na policijski znak, javljaju hrvatski mediji.

U potjeri za crnim audijem kojim su, po svemu sudeći, krijumčari ljudi prevozili ilegalne migrante prema slovenačkoj granici, učestvovalo je nekoliko policijskih vozila.

Očevici događaja kažu da su policijska vozila sa upaljenim rotacionim svjetlima prisilila vozača audija da se zabije u ogradu, koji je potom pokušao da pobjegne, ali su ga policajci sustigli.

U ovoj jurnjavi oštećen je i automobil ford.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske potvrdili su da se oko 13:40 časova na auto-putu kod Svilnog dogodila saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala dva putnička vozila.

U Audiju je bilo i jedno dijete

Vozač je uhićen i doveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje. U njegovom vozilu je bilo pet osoba, od kojih jedno dijete. Njihov identitet i status boravka u Hrvatskoj policija trenutačno utvrđuje.

Tijekom događaja nije bilo ozlijeđenih osoba, a dijete je iz preventivnih razloga prevezeno na liječničku obradu.

Policija nastavlja s kriminalističkim istraživanjem.