Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potraga za djevojčicom

Austrijska policija o snimku na kojem je navodno djevojčica Danka: “Traga se za dvije žene”

danka austrija
Foto: Screenshot/Unsplash

“Postoji snimak o događaju koji se zbio u subotu popodne na tramvajskoj stanici i pokušavaju naći te dvije žene što ima nade da će se dogoditi”

Marcus Dittrich, portparol bečke policije, izjavio je da je problem način na koji je videosnimak, na kojem je djevojčica koja liči na nestalu Danku Ilić (2), došao do policije i da je zbog toga izgubljeno mnogo vremena.

-Svjedok je snimak poslao mailom srbijanskoj policiji, pa je srbijanska policija kontaktirala austrijsku. Izgubljeno je mnogo vremena, kako sam izračunala nekih 10 sati – prenosi reporterka RTS-a navode iz policije u Beču.

Dodaje da je razgovarala s Dittrihom koji joj je rekao da je istraga u toku i da ne mogu dati detalje.

Detalji istrage

-Stvar je u tome da nemaju previše detalja… Postoji snimak o događaju koji se zbio u subotu popodne na tramvajskoj stanici i pokušavaju naći te dvije žene što ima nade da će se dogoditi, ako su još u Beču i ako nisu već otišle u Mađarsku ili prešle u Rumuniju – navodi reporterka.

Marko Blagojević, ambasador Republike Srbije u Austriji za Telegraf.rs objašnjava da Ambasada Republike Srbije u Republici Austriji je u kontaktu sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije i Republike Austrije i razmjenjuje sve značajne podatke u vezi sa nestankom djevojčice Danke Ilić.

-Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije je nadležno da informiše javnost u vezi sa detaljima istrage, a ono što očekujemo od austrijske strane je da nas, čim utvrde identitet lica sa snimka, o tome službenim putem obavijeste. Uvjereni smo da, kao što Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava kriminalističke policije Republike Srbije profesionalno i predano rade na utvrđivanju svih činjenica, isto i austrijska policija prioritetno postupa u ovom slučaju. Također, pošto je Ambasada Srbije obavijestila ovdašnju javnost, društva, organizacije i srpsko-austrijska udruženja, možemo da ocjenimo da su u ovom slučaju svi postupili ozbiljno i odgovorno, kaže Marko Blagojević za Telegraf.

Podsjetimo, tokom jučerašnjeg dana pojavio se snimak na kojem se nalaze dvije žene i djevojčica za koju se navodi da je nestala dvogodišnja Danka Ilić iz Bora.