Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Avion Air Indije prinudno sletio zbog pacova

air-india111

Avion kompanije Air India koji je letio za London bio je prisiljen da se vrati u Mumbai nakon što su putnici primjetili pacova u letjelici, saopštili su iz aviokompanije u četvrtak.

Iako pacov nije pronađen, pilot se vratio u Mumbai zbog sigurnosti putnika. Potom su putnici prebačeni u drugi avion kojim su otišli za London.

Avion u kojem je navodno viđen pacov prije nego što se vrati u promet biće detaljno pregledan. Radnici moraju biti sigurni da pacov nije oštetio neki dio opreme i pregrizao neku od žica. Tek tada će avion dobiti neophodan certifikat za ponovno letenje, navode iz Air India.

Ista indijska aviokompanija istog dana, u srijedu, imala je još dvije nesvakidašnje nezgode. Pilot je morao prekinuti polijetanje iz sjeverne Indije jer je na pistu utrčao pas lutalica. Jedan od radnika na aerodromu u Amristaru kazao je da je pilot ugledao psa kako ide prema prednjim točkovima aviona. Uspio je na vrijeme zakočiti i vratiti avion na svoje parking mjesto.

U još jednoj nezgodi avion Air India nakon slijetanja iz Mumbaija udario je u ugostiteljski kombi na aerodromu Newark u New Jerseyu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Srećom u obje nezgode nije bilo povrijeđenih niti među putnicima, niti među članovima posade.