Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

biće u karantinu 14 dana

Avion sa Evropljanima napustio Wuhan

wuhan (1)

Američka administracija upozorila je državljane ove zemlje da ne putuju u Kinu nakon što je broj preminulih od virusa prešao 200, a Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je globalnu vanrednu situaciju

Avion sa 83 britanska i 27 državljana drugih zemalja poletio je jutros iz kineskog grada Wuhana koji je epicentar epidemije koronavirusa od kojeg je do sada preminulo 213 ljudi, a zaraženo više od 9.000, saopštila je britanska administracija.

Avion bi trebalo da u Britaniju sleti kasnije tokom dana nakon čega će put nastaviti ka Španiji, gdje će odgovornost za preostale putnike preuzeti članice EU.

“Znamo koliko je teška situacija za one koji žele da napuste Wuhan. Neprestano radimo na tome da im se osigura bezbjedan odlazak”, izjavio je šef britanske diplomatije Dominic Raab.

Avion je jučer ujutro trebao da napusti Wuhan, ali su odlazak blokirali kineski zvaničnici. Razlog za odgađanje nije poznat.

Povratnici u Britaniju biće u karantinu 14 dana.

Američka administracija upozorila je državljane ove zemlje da ne putuju u Kinu nakon što je broj preminulih od virusa prešao 200, a Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je globalnu vanrednu situaciju.