Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nije bilo stradalih

Avion u kojem je bilo 173 ljudi promašio pistu, putnici se spašavali toboganima

avion2

Nos aviona je teško oštećen. Avion je ležao nagnut prema naprijed na travnatoj površini, prednji kotač nije bio vidljiv, a na vratima su bili postavljeni tobogani za slučaj opasnosti

AvionKorean Aira promašio je pistu dok je po lošem vremenu slijetao u centralnim Filipinima, no među 173 putnika nema ozlijeđenih, navode vlasti.

Incident se dogodio na otoku Mactan u središnjoj pokrajini Cebu kasno u nedjelju.

11 članova posade i 162 putnika na letu Korean Aira KE631 koristili su tobogane za hitne slučajeve kako bi pobjegli iz oštećenog aviona, rekli su dužnosnici i avio kompanija.

“Svi putnici su na sigurnom i pod nadzorom su osoblja”, objavila je filipinska uprava za civilno zrakoplovstvo.

Avion je ostao zaglavljen u travi na kraju piste u međunarodnoj zračnoj luci Mactan Cebu, zbog čega je zračna luka zatvorena.

Nos aviona je teško oštećen. Avion je ležao nagnut prema naprijed na travnatoj površini, prednji kotač nije bio vidljiv, a na vratima su bili postavljeni tobogani za slučaj opasnosti, prenijela je novinska agencija Associated Press.

Otkazani su deseci letova za i iz pokrajine Cebu, uključujući one glavnog prijevoznika Philippine Airlinesa, koji je prvotno najavio više od 50 otkazanih domaćih letova.

Airbus A330 iz Incheona u Južnoj Koreji pokušao je sletjeti dva puta prije nego što je u trećem pokušaju preletio pistu, stoji u saopćenju  Korean Air Lines Co.

“Putnici su prepraćeni u tri lokalna hotela i dogovara se alternativni let”, rekao je avio prijevoznik o letu KE361. “Trenutno utvrđujemo uzrok incidenta”, navodi se.

Predsjednik Korean Aira Woo Kee-hong objavio je pismo isprike u vezi s letom na web stranici avio kompanije, napominjući da će se provesti temeljita istraga s lokalnim zračnim vlastima i korejskim vlastima kako bi se utvrdio uzrok.