Azem Vlasi ranjen u Prištini

azem vlasi – ranjen

Advokat i politički analitičar Azem Vlasi jutros je u Prištini ranjen iz vatrenog oružja, ali je van životne opasnosti, prenosi Anadolu Agency (AA).

Policija Kosova je u pisanom saopštenju potvrdila da je jutros oko osam sati dobila informaciju da je u ulici “Hajdar Dushi” u Prištini bilo pucnjave iz vatrenog oružja, te da su jedinice policije odmah izašle na mjesto događaja kako bi izvršile uviđaj.

Policija je tom prilikom kontatovala da se radi o pokušaju ubistva, te da je žrtva ranjena iz vatrenog oržja muškarac A. V, 68 godina, državljanin Republike Kosova, koji je odmah prebačen u Univerzitetsko klinički centar Kosova kako bi mu bila ukazana ljekarska pomoć.

Policija u saopštenju navodi i da je sa pojačanim intezitetom preduzela niz istražnih radnji kako bi rasijvetlila i razjasnila okolnosi ovog slučaja.

Iz Urgentne klinike Univerzitetskog kliničkog centra Kosova saopšteno je da je jutros nešto poslije osam sati primljen pacijent ranjen u rame vatrenim oružjem, kome je odmah pružena ljekarska pomoć i on je van životne opasnosti.

Thaci: Neprihvatljiv napad na Azema Vlasija

Predsjednik Kosova Hashim Thaci izjavio je da je napad na advokata Azema Vlasija neprihvatljiv.

Thaci je na svom Facebook profilu napisao da je sa uznemirenjem primio vijest o ranjavanju advokata Azema Vlasija.

“Takvi akti su neprihvatljivi i osuđujući u društvu u kome je glavni prioritet jačanje vladavine reda i zakona”, naveo je Thaci.

Kosovski predsjednik je advokatu Vlasiju poželio brz oporovak, dok je od nadležnih organa zatražio da počinioca ovog djela izvedu pred lice pravde.