Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi pazar

Bajazit ubio Bejtu jednim hicem: Motiv zločina milion eura ili neisplaćena dnevnica?

np ubistvo

U noći ubistva Bejto i Bajazit su s još jednim muškarcem sjedili u restoranu “Dar”, a očevici kažu da su se u jednom momentu posvađali

Nakon što je 25-godišnji Bajazit Bećirović iz Novog Pazara u jednom restoranu u tom gradu ubio Bejtu Krlića (51) iz Tutina, pojavile su se dvije verzije ubistva.

Naime, u noći ubistva Bejto i Bajazit su s još jednim muškarcem sjedili u restoranu “Dar”, a očevici kažu da su se u jednom momentu posvađali.

Krlić je potom pesnicom udario Bećirovića, nakon čega je mladić izvadio pištolj i jednim hicem pogodio Krlića u grudi, a onda pobjegao.

U restoranu je potom nastao haos, gosti su u panici počeli bježati, a nekoliko mladića navodno je prišlo Krliću, koji je nepomično ležao i krvario.

Prva verzija

Prema prvoj verziji, uhapšeni Bajazit B. bio je u sukobu s Bejtom Krlićem zbog milion eura, piše srbijanski “Telegraf”. Ova velika svota opljačkana je prije dvije godine u Minhenu, a novac je sakriven i do danas se ne zna gdje se nalazi.

Prema nepotvrđenim informacijama, u ovu pljačku umiješani su i pojedini rođaci ubijenog i osumnjičenog.

Izvori koji su upućeni u ovo ubistvo kažu da sukob između Bejte i Bajazita traje odranije i da je do sada bilo više pokušaja da se sve završi na “miran način”.

Razlog zbog kojeg su se posvađali je to što i dalje nije poznato gdje se nalazi novac koji je opljačkao Krlićev rođak.

Druga verzija

Prema drugoj verziji, motiv ovog ubistva bio je obračun zbog novca, odnosno dugovanja koja je sada Krlić imao prema Bećiroviću.

Bećirović je, navodno, radio na građevini kod Krlića i ubijeni čovjek mu je ostao dužan pozamašnu svotu novca.

Inače, brat Bejte Krlića Naser ubijen je 2008. godine u hotelu “Atlas”, udaljenom tek oko kilometar od restorana “Dar”. U njega je ubica ispalio nekoliko metaka nakon što su se potukli ispred objekta.