Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

boris johnson

BBC: Britanski premijer zaražen korona virusom prebačen u bolnicu

boris-johnson

Vijest je stigla dan nakon što je Johnsonova trudna zaručnica Carrie Symonds objavila da također ima simptome koronavirusa

Britanski premijer Boris Johnson, koji je 28. marta objavio da je zaražen korona virusom, prebačen je u bolnici, javlja BBC.

Johnson je u bolnicu primljen iz preventivnih razloga, javio je isti izvor. Ljekari su odlučili da mora doći na testiranja budući da već deset dana ima simptome koronavirusa, uključujući temperaturu, koji ne popuštaju. Glasnogovornik Downing Streeta rekao je da će Johnson i dalje biti na čelu vlade, te da će redovno komunicirati sa svojim saradnicima.

U bolnici će ostati preko noći, a iz njegovog ureda su kazali kako se radi o preventivnim razlozima.

Vijest je stigla dan nakon što je Johnsonova trudna zaručnica Carrie Symonds objavila da također ima simptome koronavirusa.

Britanski ministar zdravstva Matt Hancock, koji je i sam bio pozitivan na koronavirus, ali se oporavio, rekao je da je Johnson “OK”.

Johnson je dosad bio u samoizolaciji u stanu iznad ureda premijera.

Johnson je 28. marta objavio da boluje od koronavirusa. Učinio je to putem Twittera. Tako je postao prvi šef neke države koji boluje od ove bolesti.

Rekao je tada da je u samoizolaciji, ali da nastavlja voditi vladu.