Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zločin u Chicagu

Beba koju su isjekli iz majčine utrobe otvorila oči u očevom naručju (FOTO)

60439949_10158303367934688_1251523143290322944_o

Otac dječaka Jovani Lopez držao je u tom trenutku bebu u naručju, a Garcia je njihovu sliku objavila na Facebooku

Mali Jadiel otvorio je nedavno oči po prvi put, javila je pomoćnica sveštenika koja pomaže porodici nakon fatalnog incidenta u kojem je majka, 19-godišnja Marlen Ochoa-Lopez, zadavljena nakon čega je njen otmičar isjekao njen stomak i uzeo bebu iz tijela.

– Molili smo se i molili i on je otvorio svoje oči. Moj tata je rekao: “O bože, otvorio je oči” – ispričala je Cecilia Garcia.

Otac dječaka Jovani Lopez držao je u tom trenutku bebu u naručju, a Garcia je njihovu sliku objavila na Facebooku. Porodica je rekla da je Jadiel i dalje u kritičnom stanju i priključen je na mašinu za disanje.

– Molimo se Bogu da nam da naše dijete jer je ono blagoslov koji je moja žena ostavila za nas – rekao je otac prošle nedjelje.

U međuvremenu, agencija koja obavlja inspekciju zdravstvenih ustanova u Ilinoisu potvrdila je da je pokrenula istragu u bolnici u Chicagu u koju je Klarisa Figueroa, koja se sa kćerkom Desiree optužena za ubistvo trudnice, donijela bebu 23, aprila.

Policija je rekla da niko iz medicinske ustanove nije obavijestio vlasti kad su otkrili da Figueroa nema fizičkih znakova da se porodila kako je tvrdila.

Prošle su nedjelje dok su vlasti shvatile šta se dogodilo žrtvi koja je bila u devetom mjesecu trudnoće. Policija sumnja da je Figueroa namamila tinejdžerku svojoj kući nudeći joj besplatnu odjeću za bebe, a onda je ubila i uzela bebu, koju je namjeravala da podiže kao svoju.