Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

10 godina zatvora

Bebu staru 24 dana bacali po sobi, dijete imalo 32 preloma rebara

brit555

Medicinski dokazi navode na zaključak da je mališan neutješno plakao između deset minuta i pola sata

Majka, kojoj je vlastito dijete služilo kao “modni detalj”, i njen bivši momak osuđeni su u Velikoj Britaniji na deset godina zatvora zbog postupaka koji su uzrokovali smrt njenog sina Stanleyja Davisa, starog svega tri sedmice.

Roxanne Davis (30) iz Gosporta, na obali Engleske, i njen bivši partner Samuel Davies (24) iz Southamptona, osuđeni 7. decembra u Kraljevskom sudu u Vinchesteru.

Beba stara 24 dana umrla je od posljedica preloma lobanje i izliva krvi u mozak 28. marta 2017. Osim toga, dječačić je imao čak 32 preloma rebara i devet preloma ruku i nogu, koje je zadobio u najmanje tri navrata.

Sudija Jane Miller rekla je da je beba pretrpjela “brutalan” napad u kome su je grubo drmali, a možda i bacali po sobi.

Medicinski dokazi navode na zaključak da je mališan neutješno plakao između deset minuta i pola sata, što znači da su optuženi morali da čuju da nešto nije u redu, jer su živjeli u izuzetno malom stanu. Sudija je, također, rekla da je neko od njih dvoje možda mogao da bude odsutan u trenutku kada su bebi nanijete neke od povreda, ali nikako sve.


Roxanne Davis je plakala na suđenju, a dok su je odvodili u ćeliju vikala je: “On je ubica!”

Sudija je, međutim, rekla da su njene suze “krokodilske” i da je uznemirena zbog sebe, a ne zbog Stanlyja.

“Oduševljeno ste ga prikazivali porodici i prijateljima, ali kad ste bili kod kuće i više nije bio vaš modni detalj, spremno ste ga predavali partneru”, dodala je ona.

Par, koji nije bio vjenčan, ali slučajno nosi isto prezime, testiran je na droge nakon hapšenja i utvrđeno je da su koristili kokain i kanabis.

Iako su znali da je Stanly povrijeđen, nisu obavijestili ljekara, već su pokušali da prikriju povredu i na taj način spriječili da mu se ukaže pomoć.