Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Debelo kažnjeni

Bh. državljani divljali na hrvatskim cestama: Trojica uhvaćena u vožnji preko 200 km/h

policija_hr

Trojica bh. državljana uhvaćeni su u vožnji na hrvatskom autoputu, a sva trojica su vozili više od 200 km/h, te su dobili kazne i zabranu vožnje

Na autoputu A3 Bregana-Zagreb-Lipovac protekla dva dana uhvaćeno je više vozača koji su debelo prekoračili najveće dopuštene brzine na autocesti.

Svi vozili preko 200 km/h

Tako su u utorak, u večernjim satima, u smjeru Slavonskog Broda zaustavljena dvojica hrvatskih državljana, i to u osobnom automobilu Maserati austrijskih registracija, kojim je brzinom od 237 km/h upravljao 44-godišnjak, dok je brzinom od 208 km/h BMW-om njemačkih registracija upravljao 21-godišnjak.

Iste večeri, piše Index.hr, zaustavljena su i trojica bosanskohercegovačkih državljana, od kojih je 54-godišnjak upravljao Mercedesom austrijskih registracija brzinom od 208 km/h, zatim 19-godišnjak Mercedesom slovenskih registracija, kojemu je utvrđena brzina od 245 km/h te 24-godišnjak koji je brzinom od 206 km/h upravljao BMW-om njemačkih registracija, priopćila je Policijska uprava sisačko-moslavačka.

Jučer, 1. maja, popodnevnim satima je zaustavljen 41-godišnji državljanin Slovenije, koji je prema Zagrebu osobnim automobilom WV upravljao brzinom od 206 km/h, dok je u večernjim satima u smjeru Slavonskog Broda zaustavljen BMW njemačkih registracija, kojim je brzinom od 208 km/h upravljao 41-godišnji turski državljanin. U smjeru Zagreba je na dijelu autoceste, na kojemu je zbog radova brzina ograničena na 100 km/h.

Kazne od tri hiljade kuna i zabrana upravljanja na području Hrvatske

Pored svih vozača koje su uhvatili u vožnji bržoj od 200 km/h, policija je jučer oko 22 sata još zaustavila osobni automobil Mercedes švicarskih registracija, kojim je brzinom od 177 km/h upravljao 38-godišnji državljanin Švicarske.

Svima su izdani obavezni prekršajni nalozi i izrečene novčane kazne od 3.000 kuna (oko 800 KM) te zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole B kategorije na području Hrvatske u trajanju od mjesec dana.