Demokratski kandidat

Biden: Odgoditi zakazanu raspravu ako Trump i dalje ima COVID

trump-biden

Biden je rekao da bi se rasprava u Miamiju 15. oktobra trebala odvijati samo pod strogim zdravstvenim smjernicama i nazvao izbijanje koronavirusa koje je pogodilo Trumpa i ostale dužnosnike Bijele kuće “vrlo ozbiljnim problemom”

Demokratski predsjednički kandidat Joe Biden rekao je u utorak da raspravu zakazanu za sljedeću sedmicu s republikanskim predsjednikom Donaldom Trumpom ne bi trebalo održati ako je Trump još uvijek zaražen COVID-19.

Biden je rekao da bi se rasprava u Miamiju 15. oktobra trebala odvijati samo pod strogim zdravstvenim smjernicama i nazvao izbijanje koronavirusa koje je pogodilo Trumpa i ostale dužnosnike Bijele kuće “vrlo ozbiljnim problemom”.

“Ako i dalje ima COVID, ne bismo trebali voditi raspravu”, rekao je Biden novinarima nakon završetka kampanje u Pennsylvaniji, prenosi Reuters.

“Nisam siguran o čemu se sada radi, ne znam kakav je njegov status. Radujem se što ću moći raspravljati s njim , ali samo se nadam da će se poštovati svi protokoli“- rekao je Biden.

Upitan o Bidenovim komentarima, glasnogovornik Trumpove kampanje Tim Murtaugh rekao je: „Predsjednik Trump bit će zdrav i bit će tamo”