američki predsjednik

Biden: Pandemija covida je završila! Niko ne nosi maske i čini se da su svi u dobroj formi

Joe Biden holds a Cabinet meeting – Washington
Foto: Yuri Gripas/NEWSCOM/Pixsell

Prema podacima američkog sveučilišta Johns Hopkins, u svijetu je zabilježeno gotovo 612 miliona slučajeva oboljenja od covida-19, a umrlo je više od 6.5 miliona ljudi

Američki predsjednik Joe Biden rekao je u intervjuu za CBS da je pandemija covida-19 završila. “Pandemija je gotova, ali još uvijek imamo problem s covidom”, rekao je Biden u intervjuu koji je snimljen u četvrtak.

“Ako pogledate, niko ne nosi maske. Čini se da su svi u prilično dobroj formi. Stvari se mijenjaju i mislim da je to savršen primjer toga”, nastavio je američki predsjednik.

Prema podacima američkog sveučilišta Johns Hopkins, u svijetu je zabilježeno gotovo 612 miliona slučajeva oboljenja od covida-19, a umrlo je više od 6.5 miliona ljudi. U SAD-u je bilo više od 95 miliona slučajeva covida, a umrlo je više od milion ljudi. Sam Biden bio je pozitivan na koronavirus u julu i liječen je lijekom Paxlovid.

Krajem augusta i njegova supruga Jill zaražena je virusom te je liječena tim lijekom. U prosjeku 390 ljudi još uvijek umre u SAD-u svaki dan zbog komplikacija nakon pozitivnog testiranja na koronavirus.

SAD je nedavno odobrio dva nova cjepiva prilagođena dominantnoj varijanti virusa omikron.