Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik SAD-a

Biden: Trump si je trebao ubrizgati izbjeljivač

Joe biden
Foto: Chris Kleponis/Pool via CNP/Pixsell
Joe Biden

“Sjećate se da je rekao da je najbolje samo ubrizgati malo izbjeljivača u ruku? To je ono što je rekao. I mislio je to ozbiljno. Volio bih da je sam to učinio”, rekao je američki predsjednik

Američki predsjednik Joe Biden našalio se rekavši da bi volio da si je bivši predsjednik Donald Trump ubrizgao malo izbjeljivača, referirajući se na jedan od Trumpovih gafova tokom pandemije koronavirusa, kada je kao predsjednik predložio injekciju izbjeljivača kao lijek protiv korone.

Kako prenosi Reuters, Biden je na skupu prikupljanja sredstava južno od San Francisca za svoju reizbornu kampanju rekao da je predsjedništvo njegovog republikanskog protukandidata bilo haotično i da birači to trebaju imati na umu. Biden i Trump nalaze se u tijesnoj borbi uoči izbora u novembru.

“Volio bih da je to učinio”

“Sjećate se da je rekao da je najbolje samo ubrizgati malo izbjeljivača u ruku? To je ono što je rekao. I mislio je to ozbiljno. Volio bih da je sam to učinio”, rekao je Biden.

Tokom prvih mjeseci pandemije 2020. Trump je rekao da bi injekcija s dezinficijensom poput izbjeljivača ili izopropilnog alkohola mogla pomoći u zaštiti od virusa.

Kim Jong-una nazvao predsjednikom Južne Koreje

Biden je također podsjetio na Trumpova “ljubavna pisma” sa sjevernokorejskim vođom Kim Jong-unom, iako je Kima pogrešno nazvao predsjednikom Južne Koreje.

Trump se sastao s Kimom i s njim razmijenio brojna pisma, čije je kopije držao u Ovalnom uredu. Glasnogovornik Trumpove kampanje nije odgovorio Reutursu na zahtjev za komentar Bidenovih primjedbi.