Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Brojanje glasova

Biden u Arizoni gubi prednost, Trumpa napustio najviše pozicionirani Afroamerikanac

trumpbiden

Joe Biden u Georgiji ima prednost od 1602 glasa, vodi i u Pennsylvaniji sa 13.662 glasa, u Nevadi ima 20.137 glasova dok u Arizoni ima prednost od 39.769 glasova, što znači da mu se prednost tamo smanjila

Američki predsjednički izbori se bliže raspletu, a u vrlo tijesnoj utrci demokratski kandidat Joe Biden sve je bliže pobjedi nad aktuelnim predsjednikom, republikanskim kandidatom Donaldom Trumpom.

Još uvijek traje brojanje glasova u šest saveznih država, Pennsylvaniji, Sjevernoj Karolini, Georgiji, Arizoni, Nevadi i Alaski koje daju ukupno 71 elektora.

U Georgiji, koja broji 16 elektora, Biden je u petak preuzeo prednost nad Trumpom za više od 1.500 glasova.

Ipak, državni sekretar Brad Raffensperger je izjavio da će se u toj državi ponovo brojati glasovi zbog vrlo male razlike između dva kandidata.

Joe Biden u Georgiji ima prednost od 1602 glasa, vodi i u Pennsylvaniji sa 13.662 glasa, u Nevadi ima 20.137 glasova dok u Arizoni ima prednost od 39.769 glasova, što znači da mu se prednost tamo smanjila. Podsjetimo, AP je još prije dvije noći upisao Bidenovu pobjedu u ovoj državi koja nosi 11 elektorskih glasova.

U međuvremenu, kako javlja Bloomberg, najviše pozicioniran Afroamerikanac u Trumpovoj Bijeloj kući dao je otkaz.

Trumpov izborni štab bira osobu koja će voditi pravne bitke po sudovima po državama i pred Vrhovnim sudom. Kako saznaje NBC, to će biti Dave Bossie, viši savjetnik u kampanji.