Predsjednik SAD

Biden vjeruje da je Putin ubica: “Vidjet ćete ubrzo koju cijenu će platiti”

“Uskoro ćete vidjeti cijenu koju će platiti za to“, kazao je Biden

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Joe Biden izjavio je da vjeruje da je ruski predsjednik Vladimir Putin ubica te je poručio da će zvanična Moskva platiti zbog miješanja u američke izbore, prenosi Anadolu Agency (AA).

Biden je to kazao u intervjuu za ABC News, nakon što ga je voditelj George Stephanopoulos pitao za komentar federalne istrage o cyber napadima povezanim s Rusijom i obavještajnog izvještaja koji povezuje moskovski Kremlj s internetskim uplitanjem vezanim za američke predsjedničke izbore koja su promovirala Donalda Trumpa i desničarske teorije zavjere u pokušaju Bidenove diskreditacije.

“Uskoro ćete vidjeti cijenu koju će platiti za to“, kazao je Biden.

Biden je kazao kako je tokom januarskog telefonskog razgovora upozorio ruskog kolegu Putina o mogućem američkom odgovoru.

“Dugo smo razgovarali i rekao sam mu da ga poznajem i da on mene poznaje. Ukoliko utvrdim da se to desilo, budi spreman“, kazao je Biden.

Bidenove izave pokazuju oštri zaokret u toplom odnosu kojeg je s Putinom imao bivši američki predsjednik Donald Trump, kao i prethodni republikanski predsjednik SAD-a George W. Bush.