Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

uNe želi priznati poraz

Bidenov štab poručio da će ispratiti gubitnike iz Bijele kuće: Ko smije reći Trumpu da je izgubio?

trump

Novinarka MSNBC-a, Hallie Jackson, rekla je kako joj je osoba iz Bijele kuće rekla kako kralju Liru niko ne želi reći istinu

Kako javlja Independent, avjetnici Donalda Trumpa pokušavaju pronaći osobu koja će Trumpu saopćiti kako je izgubio izbore. Dodaju kako su najvjerovatniji izbor njegova kćer i zet, Ivanka i Jared Trump.

Novinarka MSNBC-a, Hallie Jackson, rekla je kako joj je osoba iz Bijele kuće rekla kako kralju Liru niko ne želi reći istinu.

U međuvremenu, republikanci su se počeli okretati protiv Trumpa sinoć nakon govora o krađi glasova.

Kongresmen iz Illinoisa, Adam Kizinger, tvitao je kako predsjednik laže te kako sve to postaje čudo te je molio stranku da zaustavi širenje dezinformacija.

Ubrzo se javio i kongresmen Will Hurd, koji je tvitao kako glas svakog Amerikanca treba prebrojati.

“Trenutni predsjednik potkopava naš politički proces i dovodi u pitanje legalitet glasova bezbroj Amerikanaca bez ikakvih dokaza. To nije samo opasno i pogrešno, to potkopava same temelje na kojima je ova nacija utemeljena”, napisao je.

Glasnogovornik Bidenovog štaba, Andrew Bates, odgovorio je Trumpu u kratkoj izjavi. Komentirali su njegove navode da neće priznati Bidenovu pobjedu.

“Kao što smo rekli 19. jula, američki narod će odlučiti ove izbore. A vlada SAD-a je savršeno sposobna ispratiti prijestupnike iz Bijele kuće”, rekao je.