Globus

prijeti mu smrtna kazna

Bijeli policajac koji je ubio crnca mogao bi biti pogubljen (FOTO)

18/06/2020

Smrt 27-godišnjeg Brooksa, zadnjeg u dugom nizu Afroamerikanaca koje su ubili policajci, dodatno je zaoštrila rasne napetosti u SAD-u u vrijeme velikog nacionalnog preispitivanja zbog rasizma i policijske brutalnosti

Bijeli policajac iz Atlante optužen je za prošlosedmično ubistvo crnca Raysharda Brooksa na parkiralištu fast-food restorana, objavio je u srijedu okružni tužitelj Georgije.

Smrt 27-godišnjeg Brooksa, zadnjeg u dugom nizu Afroamerikanaca koje su ubili policajci, dodatno je zaoštrila rasne napetosti u SAD-u u vrijeme velikog nacionalnog preispitivanja zbog rasizma i policijske brutalnosti.

Garrett Rolfe, bijeli policajac koji je ustrijelio Brooksa 12. juna i sutradan dobio otkaz jer su incident snimile nadzorne kamere, optužen je za ubistvo počinjeno u sklopu kaznenog djela i napad smrtonosnim oružjem, rekao je tužitelj okruga Fulton Paul Howard na konferenciji za novinare u Atlanti.

Garrett Rolfe

Rolfeu prijeti doživotni zatvor ili smrtna kazna bude li proglašen krivim.

Devin Brosnan, drugi bijeli policajac koji je bio na mjestu događaja, surađivat će s tužiteljima, rekao je Howard. On je na privremenom dopustu s posla, uz punu plaću.

Autopsija provedena u nedjelju pokazala je da je Brooks ustrijeljen dva puta u leđa i da je umro zbog krvarenja i ozljeda unutarnjih organa.

Policajac ga je ustrijelio nakon što mu je Brooks oduzeo elektrošoker.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.