Globus

Bijeli tigar iz poplavljenog zoološkog vrta ubio muškarca u Tbilisiju

17/06/2015

Vijest o ovom tragičnom događaju pojavila se samo nekoliko sati nakon što su zaposlenici zoološkog vrta izjavili da su svi odbjegli lavovi i tigrovi pronađeni mrtvi.

Bijeli tigar koji je pobjegao iz poplavljenog zoološkog vrta u glavnom gradu Gruzije napao je i ubio jednu, dok je drugu osobu ranio, javlja Daily Mail.

tigar-tbilisi

Podsjetimo, u velikim poplavama koje su pogodile Tbilisi u noći na nedjelju uništen je zoološki vrt iz kojeg je pobjegao velik broj životinja, a među njima su lavovi, tigrovi, medvjedi, vukovi i nilski konj.

Tigar je muškarca ugrizao za vrat, a unatoč tome što je odmah prevezen u bolnicu, liječnici ga nisu uspjeli spasiti. Dio njih je uspavan i vraćen u kaveze, a dio su policajci ubili, međutim potraga za divljim zvijerima koje lutaju po gradu još uvijek traje.

“Zadobio je ozljede opasne po život te mu je stalo srce”, izjavio je direktor bolnice.

Tigar se od poplave sakrio u skladište kompanije, čiji je vlasnik upravo preminuli muškarac. Životinja je bila toliko prljava da se mislilo da se radi o lavu, prenose lokalni mediji.

Tigar je napao još jednog muškarca, koji je zadobio ozljede po ruci. Specijalci su ga ubrzo pronašli i na mjestu ga ubili.

tigar-tbilisi1

Vijest o ovom tragičnom događaju pojavila se samo nekoliko sati nakon što su zaposlenici zoološkog vrta izjavili da su svi odbjegli lavovi i tigrovi pronađeni mrtvi.

Jednog jaguara još uvijek traže, no prema riječima osoblja, male su šanse da je preživio.

Najmanje 19 ljudi je poginulo, a šestero se još uvijek vode kao nestali dok spasioci i dalje pretražuju područja pogođena poplavama.

Osam lavova, svih sedam tigrova i dva od ukupno tri jaguara su mrtva, dok su samo dva od 14 medvjeda preživjela, rekla je glasnogovornica zoološkog Mziya Sharashidze.

https://www.youtube.com/watch?v=p1fbQpFo13U

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.