Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Bild”: Lubitz je Germanwingsov avion srušio zbog dugova?

Germanwings-pilot-Andreas-Lubitz-iPod

Skoro četiri mjeseca nakon što je Germanwingsov kopilot Andreas Lubitz srušio Airbus i ubio 149 putnika i članova posade, još su mnogi detalji tragedije ostali nepoznati.

Njemački Bild danas otkriva da su Lubitza kad je 24. marta namjerno survao avion u Alpe osim psihičkih, mučili i finansijski problemi.

[pull_quote_right]Poznanici su ispričali medijima da je njegov jedini san od malih nogu bio da bude pilot[/pull_quote_right]

Nedavno je pokrenut stečajni postupak nad njegovom imovinom na sudu u Montabauru da bi se naplatio veliki dug. Tačan iznos nije objavljen.

Pokojni 27-godišnjak je navodno dizao kredite za skupo školovanje za pilota, koje nije vraćao.

Poznanici su ispričali medijima da je njegov jedini san od malih nogu bio da bude pilot. Budući da mu roditelji nisu bili bogati, većinu obrazovanja je sam finansirao.

Pravi motiv pokolja nije otkriven, a teško će i ikad biti jer Lubitz nije ostavio nikakvu oproštajnu poruku. Istražitelji su u njegovoj kući samo pronašli brojnu ljekarsku dokumentaciju koja dokazuje da je bolovao od depresije i imao probleme s vidom.

Na dan strašne nesreće nije ni smio letjeti jer je bio na bolovanju, što je skrivao od poslodavaca.

Konačni izvještaj o katastrofalnom udesu na letu iz Barcelone u Düsseldorf francuske vlasti najavljuju tek za početak iduće godine.

Porodicama žrtava Lufthansa je nedavno ponudila po 25.000 eura odštete. Njihovi advokati su to ogorčeno odbili.