Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bili su na speedu. Nakon što je izmasakrirao, oprao je njezin leš

josipa4

Hrvoje Domobran Knežević (22) osumnjičen je za ubistvo svoje djevojke, 21-godišnje Josipe Božić, u noći s četvrtka na petak. Nakon ubistva u kući u Modriču gdje su živjeli Knežević je dobio branitelja po službenoj dužnosti, zadarskog advokata Antu Krajinu.

Pisani nalaz obdukcije još se čeka, no preliminarni nalaz kaže da je djevojka zadobila “brojne ubode raznim predmetima”, te da je kobni ubod, onaj koji je neposredno izazvao smrt, bio “ubod u lijevu stranu vrata, čime je probijena karotidna vratna arterija”.

ubojstvo_modric10-281115

Jutarnji list saznaje da su oboje kobne noći bili pod uticajem droge, i to amfetamina, poznatijeg kao “speed”.

Županijski državni odvjetnik Duško Berović je za 22-godišnjeg Kneževića zatražio pritvor. [yuzo_related]

– Pritvor se traži po dvije osnove, prvo zbog mogućnosti ponavljanja djela jer se ne zna, pojednostavljeno rečeno, što je njemu u glavi.

Bit će potrebno psihijatrijsko vještačenje s obzirom na grozan način na koji je djelo počinjeno.

Druga osnova po kojoj tražimo pritvor su posebno teške i okrutne okolnosti počinjenja kaznenog djela, dakle govorimo o djelu za koje je predviđena kazna dugotrajnog zatvora – kazao je Berović.

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru u nedjelju se oglasilo i priopćenjem, u kojem se potvrđuje ono što se već jučer nagađalo: djevojka je ubijena u noći s četvrtka na petak, a 22-godišnjak je tek u petak navečer nazvao žrtvinu majku i rekao joj:

“Ubio sam Josipu.” Cijeli dan u petak je Josipino mrtvo tijelo bilo u kući, navodno je 22-godišnjak čak oprao leš i donio plastičnu vreću, no potom se predomislio i navečer priznao ubojstvo.

ubo1_969288S1