“Bilo je kao u filmu ‘Ralje'”: Mladića ubio morski pas (VIDEO)

napad

Dok je surfao na dasci, Arthura Medicija (26) u subotu je napao i ubio morski pas kod plaže Newcomb u Cape Codu. Bio je to prvi smrtonosni napad morskog psa u Massachusettsu u više od 80 godina.

Iz policije su preko Facebooka izvijestili kako je mladić oko podne stradao od ugriza, vjeruje se morskog psa.

Bio je bez svijesti kad su ga prijatelji izvukli iz vode i imao je teške ozljede na nogama. Pokušavali su ga i reanimirati i povezati mu rane.

Ubrzo je prebačen u bolnicu, međutim zbog težine ozljeda je preminuo, navodi policija.

Medici je rođen u Brazilu, a prije dvije godine je stigao u SAD zbog studija, prenosi Daily Mail. Prijatelji ga opsuju kao dragog i skromnog mladića.

– Ja sam bio onaj čovjek koji na plaži viče ‘Morski pas, morski pas!’. Sve je izgledalo kao u filmu Ralje – rekao je za AP lokalni ribič Joe booth, koji je u trenutku napada bio na obali. Dodao je kako se sve jako brzo pretvorilo u otok Amity iz filma.

Kako prenosi AP, plaža je nakon napada zatvorena. Iako je ljetna sezona gotova i spasilačke službe nisu bile na dužnosti na plaži, lijepo i toplo vrijeme izmamilo je velik broj kupača.

– Cijelo jutro smo surfali i kupali se ovdje. Oni su bili malo dalje od nas, na odličnom mjestu, ali u krivo vrijeme – rekla je Hayle Williamson iz Cape Coda koja je u vrijeme napada bila na plaži.

Inače, posljednji smrtonosni napad morskog psa u ovoj američkoj državi bio je 1936. godine. Tad je u moru morski pas napao i usmrtio 16-godišnjeg dječaka, prenosi People.